We weten het weer te voorspellen, de economie (enigszins) en techniek. Al deze informatie gebruiken we en spelen we op in. Want als je vooraf kennis hebt, waarom zou je het dan niet gebruiken? In een T-shirt op pad terwijl je in het weerbericht hebt gehoord dat het gaat sneeuwen. Dat zouden we nooit doen. We zorgen dat we op de hoogte zijn van de huidige stand van zaken, zo goed als mogelijk ook de vooruitzichten en spelen daar op in, vaak preventief.
Vooral in veiligheidsaspecten vinden we veel preventieve acties. De verkeersregels, autogordels, security camera’s etc. Alles om er voor te zorgen dat er geen ongewenste gebeurtenissen plaatsvinden.
Onmisbaar, die preventieve aanpak.

Gezondheid

Als we kijken naar gezondheid, niets zo belangrijk voor de mens, dan is dat toch anders. Terwijl we zoveel kennis hebben over het lichaam en de gezondheid, handelen we daarin toch vaak reactief. We komen pas in actie wanneer er klachten zijn. Pas dan gaan we naar de dokter, bewegen we volgens specifieke instructies van de fysiotherapeut en nemen we medicijnen die de klachten wegnemen of verminderen.

Het is zo normaal geworden om pas in beweging te komen wanneer er een defect zich aandient, als het om gezondheid gaat. Terwijl gezondheid juist zo bepalend is voor de kwaliteit van leven.

Niet alleen privé kan het vervelende gevolgen hebben, maar ook voor de werkgever. Al is dat dan wel op een heel ander vlak.

Ziekteverzuim

De afgelopen jaren heeft het ziekteverzuim weer een stijgende lijn aangenomen. En vergeleken met andere Europese landen, is ons ziekteverzuim ruim bovengemiddeld.

Steeds meer mensen worden chronisch ziek. Ziekteverzuim In Nederland zijn er wel 8,2 miljoen mensen chronisch ziek.  In de regio Haaglanden bestaat de groep uit 36,7% van de inwoners (ggd). Eén van de hoogste percentages van Nederland. Niet alleen steeds meer mensen worden ziek, maar we worden ook steeds jonger ziek. Waar mannen zo’n 65 jaar geleden nog gezond waren tot hun 54ste, is dat nu gemiddeld maar tot 48 jaar. Voor vrouwen geldt gemiddeld dat ze nu al op hun 42ste chronisch ziek zijn, in vergelijking tot 54 jaar zo’n 65 jaar geleden.

Vrouwen worden gemiddeld dus ziek vanaf 42 jaar, en mannen vanaf 48 jaar. Terwijl we wel steeds ouder worden langer moeten werken. Dat betekent dat we 19 – 25 jaar van ons werkzame leven chronisch ziek zijn. Met het bijbehorende ziekteverzuim. Want chronisch zieke werknemers melden zich vaker ziek, maar zijn ook de helft meer dagen ziek dan een niet-chronisch zieke werknemer.

En daarom is een preventieve aanpak zo belangrijk. Voeding en levensstijl hebben grote invloed op de gezondheid en kwaliteit van leven van de werknemer. Het kan zelfs voor een sterke vermindering van klachten zorgen bij chronisch zieken. Maar ook voor meer energie, meer focus en blijdschap.

Van de 103 uren dat we wakker zijn in een week, spenderen we meer dan 40% op het werk. De tijd die we op het werk spenderen heeft dus ook een groot aandeel in onze gezondheid. Een zittende functie, stressvolle baan, leven op de klok, het heeft allemaal invloed op de gezondheid van de werknemer. Daar ligt een grote kans om verschil te maken voor de werkgever.

Aanpakken

Daarom biedt Pure Living gezondheidsprogramma’s voor bedrijven. Voeding, omgaan met stress en beweging zijn de kernonderwerpen. Op maat gemaakt met presentaties, persoonlijke begeleiding en een concreet plan van aanpak. Voor een gezond bedrijf met energieke en vitale werknemers.
Neem nu contact via info@lovepureliving.nl om het nieuwe jaar gezond door te komen, of bekijk de mogelijkheden hier.

Onder andere Work2Work is u al voorgegaan:
Edvard Hazebroek: “De presentatie van Evelien is een uitstekende start om weer bewust bezig te zijn met onze gezondheid. Medewerkers van verschillende organisaties hebben praktische handvatten gekregen waar ze zelf mee aan de slag kunnen. Zo werken we naar een lager ziekteverzuim. Evelien geeft overtuigende presentaties, waarin ze verfrissende en verrassende inzichten met ons deelt over gezondheid. Eveliens enthousiasme en plezier werkt aanstekelijk.”